Πως να φτιάξετε παραδοσιακά ποντιακά τσουρέκια πασχαλινά!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι δυνατό
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ. βούτυρο
4 αυγά
2 ποτήρια γάλα
μαχλέπι
100 γρ. μαγιά νωπή
μαστίχα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το μισό γάλα (χλιαρό) και λιώνουμε τη μαγιά. Βάζουμε λίγο αλεύρι να γίνει χυλός και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Χτυπάμε τα αυγά και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη να λιώσει. Μέσα στο χυλό που έχει φουσκώσει προσθέτουμε τα αυγά το μαχλέπι και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι το γάλα και λιωμένο το βούτυρο. Ζυμώνουμε και τα αφήνουμε περίπου μια ώρα μέχρι να φουσκώσουν. Πλάθουμε πάλι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν κιάλλο. Κάνουμε κοτσίδα τη ζύμη μας και ψήνουμε 45 λεπτά στους 175 c